Звіт «Тиждень інформатики 2017»


З 13 по 17 лютого проходив тиждень інформатики з теми «Безпечний Інтернет», метою якого було: підвищити інформаційну культуру учнів з питань безпеки дітей в Інтернеті.
В рамках тижня було проведено:
1.       Конкурс розв’язування ребусів «Декодувальник». (2-4 клас)
2.       Конкурс комп’ютерної презентації «Правила безпечної роботи в Інтернеті». (4  клас)
3.       Веб-квест «Історія Інформатики». (8 клас)
4.       Перегляд відеоролику «Безпечний Інтернет». (7 клас)
5.       Конкурс «Закодована інформація». (5-8 клас)
6.       Година психолога «Як поводити себе в соціальних мережах». (7 клас)
7.       Перегляд мультфільмів «Чомучка. Як вести себе в Інтернеті». (2-4 клас)
8.       Конкурс малюнків у графічному редакторі «Комп’ютерний вірус очима дітей». (2,3 клас)
Протягом тижня учні мали змогу  ознайомитися із основними правилами Інтернет-безпеки та Інтернет-етики, а також із цікавими фактами щодо використання мережі завдяки виставці стінгазет.
Молодші школярі були залучені до розв’язування ребусів, які були представлені на поверсі початкової школи.
Було  організовано перегляд відеоролику «Безпечний Інтернет» для старших школярів та мультфільму «Чомучка. Як вести себе в Інтернеті» для молодших школярів з подальшим їх обговоренням. Аналізуючи переглянуті відеофрагменти, учні знайомилися з основними видами реальних небезпек віртуального світу, які на сьогоднішній день визнано проблемами людства, – це  Інтернет-залежність, фішинг як вид шахрайства, соціальні мережі як засіб впливу на політичне та соціальне життя людей, використання інформації агресивного змісту, негативний вплив на психіку та здоров’я  дитини
Учні 8-х класів взяли участь в освітньому Веб-квесті «Історія Інформатики», на якому мали змогу познайомитися з компютерними геніями минулого і сьогодення, визначними науковцями, завдячуючи яким, ми сьогодні  маємо змогу користуватися сучасною мікропроцесорною технікою.
Активну участь проявили:
·     учні 4-х класів в конкурсі комп’ютерної презентації «Правила безпечної роботи в Інтернеті» (Козаченко Роман 4-А, Аносова Анастасія 4-В, Коршунов Костянтин  4-В);

·     учні 2,3-х класів в конкурсі малюнків «Комп`ютерний вірус очима дітей» (Батеєнко Микита 2-А, Гудзь Поліна 2-А, Непом'яща Анна 2-А, Онищенко Микита 2-А, Петрова Поліна 2-А, Попенко Артем 2-А, Степанов Данило 2-А, Труш Вікторія 2-А, Труш Софія 2-А, Аносова Ганна 2-В, Дік Вероніка 2-В, Кущ Юлія 2-В, Назаренко Андрій 2-В, Овчинніков Максим 2-В, Поджаров Ярослав 2-В, Царенкова Аліна 2-В, Давидов Ігор 3-А, Саман Марія 3-А, Хомич Поліна 3-А, Баласанова Карина 3-Б).

Поділитися в Google Plus

    Google коментар
    Facebook коментар

0 коментарі :

Дописати коментар